Derma Segmentale Reflexologie

 

Vaak zijn er spierspanningen in het lichaam, blokkades die dieper liggen dan de oppervlakkige spieren. Wat wil het lichaam je zeggen? Hierbij maak ik gebruik van DSR. DSR is een dieptemassage die een reflectorische werking heeft via zenuwbanen en energiebanen. De huid, spierweefsel, bindweefsel, bot en organen worden behandeld. Tevens heeft DSR een grote invloed op het zenuwstelsel en het hormoonstelsel. Krachtige handgrepen worden afgewisseld met zachtere strijkingen.

 

Er wordt geen gebruik van olie of andere tussenvloeistof gemaakt zodat niet aan de oppervlakte van de huid wordt gewerkt maar er binnenin dringt. De huid wordt losgemaakt en de spieren en het bindweefsel worden vrijgemaakt van opgestapelde toxines. Door de betere bloeddoorstroming worden de afvalstoffen sneller uit het lichaam verwijderd. Zo is het mogelijk om blokkades op te heffen en spanningen te ontladen.

 

Deze behandeling stimuleert het zelfgenezend vermogen van de mens, het oplossen van zowel lichamelijke als psychische klachten door een lichamelijke behandeling.

 

Manuele Lymfe Drainage

 

MLD is een massagetechniek gekenmerkt door langzame cirkelvormige in- en uitsluipende bewegingen. Hierbij blijven de handen en vingers min of meer passief. Elke greep bestaat uit een vloeiende druktoename en afname. Het lymfesysteem wordt hierdoor geactiveerd.

 

Wat doet Manuele Lymfe Drainage:

* Activeert de doorstroming van lichaamsvloeistoffen

* Stimuleert de verwijdering van afvalstoffen uit het bindweefsel

* Verhelpt de stofwisselingsstoornis in de tussenruimte van het weefsel

* Ondersteunt het afweermechanisme van het lymfesysteem waardoor virussen en infecties bestreden worden

* Brengt het zenuwstelsel in een evenwichtige toestand

* Verhelpt stuwingtoestanden

* Bevorderd de filtratie in de lymfeknopen

Ontspanningsmassage

 

Een massage activeert het zelfgenezend vermogen van de mens waardoor men weer beter in balans komt. Rust geven aan lichaam en geest. Aandacht geven aan jezelf. Bewuster contact met je lichaam krijgen. Door de aanraking voel je waar de spanningen in het lichaam zitten. Door hier aandacht aan te geven kan men weer “ont-spannen” en hierdoor de klachten helpen verminderen.

 

Tijdens een massage kan diepe ontspanning bereikt worden. Dit kan helpen om inzicht  te krijgen bij bepaalde problemen. Het denken wordt uitgeschakeld en men kan weer luisteren naar zichzelf. Door het activeren van de bloedsomloop en lymfebanen worden afvalstoffen sneller uit het lichaam verwijderd. De stofwisseling wordt geactiveerd en men krijgt nieuwe energie.

 

Een ontspanningsmassage heeft dus een genezend effect op het herstel van het totale evenwicht.

 

Let op: Deze massage wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

 

 

Podo Segmentale Reflexologie

 

PSR is een natuurgeneeskundige behandeling gebaseerd op de projectie van de segmentale opbouw van de voet. De voet is als het ware een weerspiegeling van het hele lichaam. Door specifieke handgrepen en speciaal ontworpen massagestokjes zorgen ritmische impulsen op de huidsegmenten dat via de hersenen en het zenuwstelsel het bijbehorend orgaan wordt behandeld.

 

Doel van deze behandelingsmethode is diepliggende blokkades op te heffen om spanningen te ontladen zodat het lichaam weer optimaal kan functioneren. Hierbij wordt het zelfgenezend vermogen geactiveerd en verbeterd de doorbloeding, afvalstoffen worden losgemaakt en sneller afgevoerd. Hierdoor krijgt men meer energie. Bij deze behandeling worden de voeten goed met olie gemasseerd.

 

Vooral de combinatie van DSR en PSR zorgt voor verrassende resultaten.

Copyright 2015 |  Design by: D. Bonnie | All Rights Reserved

More Information: Mail