Aromatherapie

 

Aromatherapie is gebaseerd op het werken met etherische oliën. Iedere etherische olie heeft zijn eigen specifieke geneeskrachtige werking. Aromatherapie is een goede ondersteunende therapie omdat ze zowel lichamelijk als psychisch stimuleren, kalmeren of ontspannen. Etherische olie kan uitwendig of inwendig worden gebruikt. Inwendig gebruik moet zeer nauwlettend worden toegediend en men mag de aangegeven hoeveelheid nooit overschrijden. Niet alle etherische olie mag ingenomen worden. Deze kunnen sterk irriterend of zelfs giftig zijn!

 

Uitwendige manieren van toedienen:

* Massage

* Verdampen

* Inhaleren

* Bad

* Zalf / Crème / Olie of Klei

Bach Bloesem Therapie

 

Bach Bloesem Therapie is een ondersteunende therapie bij het realiseren van psychische veranderingen binnen het genezingsproces. Dr. Edward Bach (1886-1936) ontdekte in de jaren ’30 een manier om te helpen de positieve kanten van onszelf te zien. Dit d.m.v. remedies uit bloesems van planten, struiken en bomen. Bach Bloesem Remedies helpen negatieve emoties en gemoedstoestanden naar positieve om te buigen en zo lichaam en geest in evenwicht te brengen. Iedereen mag Bach Bloesems gebruiken, ook zwangeren en baby’s. Er is geen interactie met andere medicatie.

 

Dieren hebben ook baat bij Bach Bloesems.

 

Derma Segmentale Reflexologie

 

Vaak zijn er spierspanningen in het lichaam, blokkades die dieper liggen dan de oppervlakkige spieren. Wat wil het lichaam je zeggen? Hierbij maak ik gebruik van DSR. DSR is een dieptemassage die een reflectorische werking heeft via zenuwbanen en energiebanen. De huid, spierweefsel, bindweefsel, bot en organen worden behandeld. Tevens heeft DSR een grote invloed op het zenuwstelsel en het hormoonstelsel. Krachtige handgrepen worden afgewisseld met zachtere strijkingen.

 

Er wordt geen gebruik van olie of andere tussenvloeistof gemaakt zodat niet aan de oppervlakte van de huid wordt gewerkt maar er binnenin dringt. De huid wordt losgemaakt en de spieren en het bindweefsel worden vrijgemaakt van opgestapelde toxines. Door de betere bloeddoorstroming worden de afvalstoffen sneller uit het lichaam verwijderd. Zo is het mogelijk om blokkades op te heffen en spanningen te ontladen.

 

Deze behandeling stimuleert het zelfgenezend vermogen van de mens, het oplossen van zowel lichamelijke als psychische klachten door een lichamelijke behandeling.

Gesprekstherapie

 

Gesprekstherapie is een essentieel onderdeel van de behandeling. Een vertrouwelijk gesprek. Zonder oordeel en open naar U te luisteren kunnen onderwerpen behandelt worden die voor U belangrijk zijn. Door dieper in te gaan op de onderwerpen kunnen inzichten worden gegeven. Welke gedachten, gevoelens en gedragingen zorgen ervoor dat een klacht wordt veroorzaakt of zelfs in stand wordt gehouden? Door verbanden te leggen van klacht naar oorzaak kunnen via gesprekken oplossingen worden gevonden.

 

Bewustzijn - Begrijpen - Patronen doorbreken - Balans terugvinden

 

 

Holistic Pulsing

 

Dit is een zachte behandeling waarbij het lichaam op een natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Door middel van wiegen, rollen en strekking wordt je lichaam als het ware geopend. Deze pulsen stromen van kleine golfjes naar groter wordende golven door je lichaam. Door het natuurlijk ritme te volgen komt je lichaam tot rust. Spanningen kunnen losgelaten worden. Er ontstaat ruimte zodat het leven weer kan stromen.

Kruidentherapie

 

De natuur geeft ons wat we nodig hebben. Geneeskrachtige kruiden inzetten ter ondersteuning van de therapie. Door kruidenthee, oftewel infusies, kunnen lichamelijk en psychische klachten verminderen.

 

Aanreiken van recepten van kruiden wordt zorgvuldig afgestemd op Uw persoonlijke klacht.

Manuele Lymfe Drainage

 

MLD is een massagetechniek gekenmerkt door langzame cirkelvormige in- en uitsluipende bewegingen. Hierbij blijven de handen en vingers min of meer passief. Elke greep bestaat uit een vloeiende druktoename en afname. Het lymfesysteem wordt hierdoor geactiveerd.

 

Wat doet Manuele Lymfe Drainage:

* Activeert de doorstroming van lichaamsvloeistoffen

* Stimuleert de verwijdering van afvalstoffen uit het bindweefsel

* Verhelpt de stofwisselingsstoornis in de tussenruimte van het weefsel

* Ondersteunt het afweermechanisme van het lymfesysteem waardoor virussen en infecties   bestreden worden

* Brengt het zenuwstelsel in een evenwichtige toestand

* Verhelpt stuwingtoestanden

* Bevorderd de filtratie in de lymfeknopen

Mindfulness

 

De oorsprong van Mindfulness ligt in het boeddhisme en wordt al duizenden jaren toegepast. Door middel van aandachtsoefeningen,  meditaties en overdenkingen vind er een bewustwording plaats. Mindfulness is verweven in alle therapeutische behandelingen die ik geef.  Middels aandachtsoefeningen / meditaties en vertrouwensgesprekken. Opmerkzaamheid, alert zijn in het hier en nu en geen oordelen hebben. Alles is zoals het op dit moment is en dat is voor nu goed.

 

In het dagelijks leven zijn we vaak al met onze gedachten in toekomst: “wat moet ik nog allemaal doen vandaag”of we leven met onze gedachten in het verleden, waardoor het moeilijk is om dingen los te laten. Door bewuste aandacht voor jezelf en alles om je heen te geven. Door het aanvaarden van zowel positieve als negatieve ervaringen kan plaats worden gemaakt voor innerlijke rust en leer je meer genieten van de kleine dingen.

Ontspanningsoefeningen - Bio relaxatie

 

Ontspanning is geen doel, maar een hulpmiddel! Bio relaxatie is een therapie gericht op het herstel van het stressmechanisme / linker hersenhelft <-> ontspanningsmechanisme/  rechter hersenhelft.

 

Hierbij worden de volgende technieken toegepast:

* Spierontspanningsoefeningen

* Ademhalingsoefeningen

* Fixatie

* Concentratie

* Visualisatie

* Autosuggestie

Oorkaars Therapie

 

Oorkaarsen komen oorspronkelijk van de Hopi indianen. De oorkaarsen worden nog steeds zo getrouw mogelijk gemaakt van katoen, zuivere bijenwas, honingextract, traditionele kruiden en etherische oliën. Door een lichte onderdruk, het schouweffect, en de trilling van stijgende lucht door de vlam van de kaars wordt het trommelvlies zachtjes gemasseerd. Dit stimuleert de doorbloeding en geeft een aangename warmte. Tevens ontstaat er door de drukregulatie een verlichtend gevoel van oor, voorhoofd en bijholten.

 

Oorkaars therapie is niet alleen lichaamszuiverend maar zorgt voor harmonie van lichaam en geest.

Podo Segmentale Reflexologie

 

PSR is een natuurgeneeskundige behandeling gebaseerd op de projectie van de segmentale opbouw van de voet. De voet is als het ware een weerspiegeling van het hele lichaam. Door specifieke handgrepen en speciaal ontworpen massagestokjes zorgen ritmische impulsen op de huidsegmenten dat via de hersenen en het zenuwstelsel het bijbehorend orgaan wordt behandeld.

 

Doel van deze behandelingsmethode is diepliggende blokkades op te heffen om spanningen te ontladen zodat het lichaam weer optimaal kan functioneren. Hierbij wordt het zelfgenezend vermogen geactiveerd en verbeterd de doorbloeding, afvalstoffen worden losgemaakt en sneller afgevoerd. Hierdoor krijgt men meer energie. Bij deze behandeling worden de voeten goed met olie gemasseerd.

 

Vooral de combinatie van DSR en PSR zorgt voor verrassende resultaten.

Soundfulness

 

Lichaam en geest worden aangesproken om tot rust te komen. Door middel van instrumenten waaronder klankschalen, rainstick, ocean drum en koshi’s. Je geniet van de mooie klanken en gaat met je aandacht naar binnen. Alleen jezelf mogen zijn.

 

Luister en ervaar hoe het geluid buiten je de stilte in jezelf activeert.

 

Let op: Deze therapie wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

 

Voedingsadviezen

 

“Je bent wat je eet” is een veelgehoorde term die niet vaak genoeg gezegd kan worden. Voeding is de basis voor een goede gezondheid. Tegenwoordig worden veel voedingsproducten gegeten en helaas steeds minder voedingsmiddelen. Een product is door de voedingsindustrie bewerkt en vaak blijft er geen voedingswaarde meer over.

 

Voeding is onlosmakelijk verbonden met het algemeen welzijn. De invloed op het lichaam is algemeen erkent maar ook de psyche wordt sterk beïnvloed door voeding. Gezonde voeding komt uit de natuur en is genezend.

 

Samen kijken we naar de eetgewoonten en hoe dit eventueel aangepast dient te worden.

Copyright 2015 |  Design by: D. Bonnie | All Rights Reserved

More Information: Mail